.
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου


Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν .
Την καθιέρωσε η **Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα** (Ιnternational Board on Books for Young People -ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο,
ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.
Το 2012 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα του Μεξικού. Το μήνυμα το έγραψε η πολυβραβευμένος Μεξικανός συγγραφέας Francisco Hinojosa,
που γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού το 1954 και είναι ένας από τους πολυγραφότερους και πιο επιτυχημένους συγγραφείς βιβλίων για παιδιά. ΄Εχει γράψει 40 βιβλία (ποιήματα, διηγήματα, ταξιδιωτικά, δοκίμια και βιβλία για παιδιά και νέους) . Στα έργα του επικρατεί το χιούμορ και η φαντασία.
Την αφίσα τη φιλοτέχνησε ο Μεξικανός εικονογράφος Juan Gedovius, που γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού και δηλώνει ότι είναι επίσης αφηγητής,
. ΄Εχουν δημοσιευτεί περισσότερα από 60 έργα του, έχει τιμηθεί με δέκα διεθνή βραβεία και έχει συμμετάσχει σε πολλές εθνικές και διεθνείς εκθέσεις.Στα βιβλία του περιλαμβάνονται τα: Trucas (Τρούκας), Ribit (Ρίμπιτ), και Morado al cubo (Ο μοβ κύβος).
Σε όλες τις χώρες, τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκάριοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα
με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.
Στην Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ/ Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, φρόντισε να μεταφραστεί το μήνυμα στα ελληνικά
και παρότρυνε τους φορείς που ενδιαφέρονται για τα παιδιά και τα βιβλία τους να συμβάλουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου


Πάτησε πάνω στην εικόνα για να πας στις ιστοσελίδες

external image metaixmio6.jpgΜαραθώνιος Ανάγνωσηςjίο_λήψης.jpg Ο μικρός Αναγνώστης


6a00d83451af1569e2014e89016478970d-120wi.jpg βιβλία που ακούγονται


sitelogo.jpg παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου - αφίσες

Συμμετέχουμε στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης με τα βιβλία της Άλκης Ζέη «Ο θαυμαστός κόσμος της Άλκης Ζέη» τον οποίο διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Στόχος του Μαραθώνιου είναι η ενίσχυση της ανάγνωσης και η καλλιέργεια της αγάπης των παιδιών για το καλό βιβλίο.

Τα βιβλία που διαβάσαμε είναι:

  • Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

  • Η μωβ ομπρέλα

  • Κοντά στις ράγιες

Τα παιδιά που θα απαντήσουν σωστά στις ερωτήσεις του εντύπου θα μπουν σε κλήρωση και 10 παιδιά θα κερδίσουν πλούσια δώρα. Επίσης ήδη μας έστειλαν τιμής ένεκεν για τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας πέντε παιδικά βιβλία.H Ελένη Δικαίου είναι η συγγραφέας που θα επισκεφτεί την τάξη μας στις 26 Απριλίου.

Ο καιρός περνά γρήγορα και γι' αυτό πρέπει να ετοιμαστούμε.


1. Ιστοσελίδες που μπορούμε να διαβάσουμε για τη συγγραφέα και να δούμε τα έργα της. Πατώντας πάνω στον τίτλο κάθε έργου μπορώ να βρω πληροφορίες γι' αυτά..

1. Ελένη Δικαίου

2. Ελένη Δικαίου

3, Ελένη Δικαιου Αν πατήσεις πάνω στα έργα της, θα βρεις πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όπως διάφορα βίντεο.


2. Βιβλιοπαρορουσίαση:

Κατεβάστε το αρχείο στο δικό σας κομπιούτερ ( πατήστε απλά πάνω στο αρχείο και αυτό κατεβαίνει μόνο του)και αποθηκεύστε το με άλλο όνομα. Μετά συμπληρώστε τις ερωτήσεις που έχει για την βιβλιοπαρουσίαση.

Αν μπορείτε ανεβάζετε ξανά την παρουσίασή σας ( αυτή που έχετε συμπληρώσει) στη δική σας σελίδα.

Η βιλιοπαρουσίαση


Μην ξεχνιέστε περιμένω !!!!