ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ


1. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

2. ΓΛΩΣΣΑ

3. ΔΙΑΦΟΡΑ

4. ΙΣΤΟΡΙΑ


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΥΤΟ POWER POINT MOY


ΓΛΩΣΣΑ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ :ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΑΘΛΗΤΗΣ.


και ενα βιντεακι για τον αγαπημενο μου αθλητη

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15 ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ
H ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ pawer point μου
ΔΙΑΦΟΡΑ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΙΣΤΟΡΙΑ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ

ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΑΒΑΝΤΑ

Έξω από την Αλεξανδρούπολη κοντά στο χωριό ‘Αβας βρίσκονται το μεσαιωνικό κάστρο του Πόταμου και το κάστρο του Άβαντα όπου συνυπάρχουν τείχη Μυκηναϊκής, Κλασικής και Βυζαντινής εποχής . Και τα δυο επιτηρούσαν τον κάμπο και ήλεγχαν τις διόδους προς την πεδιάδα της Κομοτηνής και προς το εσωτερικό του όγκου της Ροδόπης.


Το πρώτο ίσως ήταν συγχρόνως και καταφύγιο ορισμένων γειτονικών αγροτικών πληθυσμών, ενώ το δεύτερο ίσως ήταν συγχρόνως και καταφύγιο κάποιου φεουδάρχη. Και τα δυο έργα χρονολογούνται στο β" μισό του 13ου αιώνα ή στο α" μισό του 14ου και υψώνονται δίπλα σε ρεματιές, πάνω σε λόφους με απότομες πλαγιές που σχεδόν δεν έχουν ανάγκη οχυρώσεως.

Το κάστρο του Αβαντα διαμορφώνεται από ένα απλό εγκάρσιο τείχος που αποκόπτει την πρόσβαση στην πλαγιά και στην κορυφή του λόφου. Στον Ποταμό έχουμε να κάνουμε με τρεις πύργους που σχηματίζουν εσωτερικό περίβολο περιβαλλόμενο από ευρύτερο εξωτερικό

ΒΗΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣΩΤΕΙΡΑ ΦΕΡΡΕΣ

Στο νοτιοανατολικό άκρο του Ν. Έβρου, δίπλα στον ομώνυμο θρυλικό ποταμό και το Δέλτα του, δεσπόζει η σημερινή πόλη των Φερών με το ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας στο κέντρο της να την κοσμεί ως τις μέρες μας. Η ιστορική διαδρομή των Φερών ταυτίζεται με αυτή της Μονής, έχοντας βέβαια την ίδια χρονική αφετηρία.


Το μοναστήρι της Παναγίας Κοσμοσώτειρας χτίστηκε το 1151/52 από τον Σεβαστοκράτορα Ισαάκιο Κομνηνό, γιο του αυτοκράτορα Αλέξιου Α΄ Κομνηνού. Ο Ισαάκιος Κομνηνός έχει περάσει στην ιστορία σαν ικανότατος Στρατηγός με πολλές νικηφόρες μάχες στο ενεργητικό του. Ταυτόχρονα οι πηγές τον αναφέρουν και σαν συγγραφέα / ποιητή. Η άμετρη φιλοδοξία του τον οδήγησε σε πράξεις απονενοημένες. Πραξικοπηματικές απόπειρες ενάντια στον αυτοκράτορα αδελφό του Ιωάννη Π και μετέπειτα ενάντια στον ανιψιό του αυτοκράτορα Μαννουήλ είχαν σαν συνέπεια πολυετείς εξορίες. Εκεί, στις απομακρυσμένες βυζαντινές επαρχίες της Παλαιστίνης και της Συρίας, ο Ισαάκιος προχώρησε σε άνομες συμμαχίες ενάντια στην αυτοκρατορική του οικογένεια

ΚΑΣΤΡΟ ΠΥΘΙΟΥ


Το κάστρο του Πυθίου (του βυζαντινού Εμπυθίου) βρίσκεται 16 χλμ βορειότερα του Διδυμοτείχου, κοντά στην σιδηροδρομική γέφυρα, που εισέρχεται από το ελληνικό, στο τουρκικό έδαφος. Κτίσθηκε από το 1331 έως το 1341 από τον Ιωάννη Καντακουζηνό ΣΤ’, ο οποίος το χρησιμοποιούσε για να ελέγχει τις στρατηγικές διαβάσεις της κοιλάδας του ποταμού Έβρου. Από τα σπουδαιότερα οχυρωματικά έργα της βυζαντινής περιόδου. Το φρούριο αυτό, καταλήφθηκε από τους Οθωμανούς το 1361.Σήμερα σώζονται δύο μεγάλοι πύργοι και κάποια στοιχεία του οχυρωματικού περιβόλου του.


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ